Spremite se za tropske dane, do petka veoma toplo

Proteklih par dana malo smo se odmorili od tropskih vrelina, ali već danas temperatura se opet približava 40. podeoku. Republički hidrometeorološki izdao je upozorenje na visoke temperature u Srbiji od utorka do četvtka, u većini mesta od 35 do 39 stepeni.

U utorak će opet biti sunčano i veoma toplo sa najnižom temperaturom+ do 24S, a najvišom dnevnom do 38 stepeni.

Slično vreme očekuje nas i u sredu. Pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 18 do 26, a najviša od 35 do 39 stepeni.

Međutim, uveče u sredu na zapadu i severozapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti mogući su pljuskovi i grmljavina, a vetar će biti u skretanju na severozapadni pravac.

U četvrtak na severu i zapadu Srbije očekuje se pad temperature, a u ostalim krajevima i dalje će biti veoma toplo. Uz promenljivu oblačnost smenjivaće se sunčani intervali i pojava pljuskova sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, najpre severni i severozapadni, a u posle podne i uveče u skretanju na istočni i južni pravac. Najniža temperatura od 18 do 24, a najviša od 30 na severozapadu do 37 stepeni na jugu i jugoistoku. 

Pad temperature za nekoliko stepeni tek u petak. Biće promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, u zoni pljuskova i jak, iz različitih smerova. Najniža temperatura od 17 do 21, a najviša od 28 do 32 stepena.

Od 17. jula do 21. mali predah uz promenljivo oblačno i svežije sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, a lokalno i sa obilnim padavinama.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар