Sportski ribolovci na Moravi

Fider tehnika pecanja, tačnije korišćenje hranilica i specijalnih štapova u Srbiji i Evropi ima sve više pristalica. Zanimljiva je i efikasna. Pobednik "Most kupa" u Ćupriji Stefan Arsić za pet sati koliko je trajalo takmičenje upecao je 15,5 kilograma ribe. I ostali takmičari imali su tek nešto slabije rezultate. Lovio se skobalj, mrena, nosara, klen i naravno posle merenja riba je odmah vraćena u Moravu.

"Ovde je kao i svake godine prlepo, domaćini su izuzetno ljubazni, lpo obeležena staza, bogat riblji fond, organizacija vrhunska tako da vredi doći ovde", kaže Stefan Arsić, reprezentativac Srbije u fider ribolovu.

U dva takmičarska dana pecalo je oko stotinu ribolovaca iz svih krajeva Srbije, a veoma uspešni bili su i gosti iz pobratimskog grada Doboja.

"Drago nam je da smo ovde, jako nam je lijepo, druženje je lijepo", navodi Aco Đekić, ribolovac iz Doboja.

Drugog dana takmičenja pecale su se grabljivice varalicama svih oblika i boja, a najuspešniji bio je Dejan Delić iz Doboja. Prevaren je po koji manji som, nekoliko smuđeva, bucova, ali je najviše prema očekivanjima na udicama bilo klenova.

"Izuzetno jak vetar, izuzetno je hladno, izuzetno je hladno, ali riba je aktivna i mnogo smo zahvali na tome da ima dosta ulova danas", kaže Slobodan Malinić Brus, organizator takmičenja.

"Danas nisam pecao, ali najveća mi je riba štuka. Štuka, kolika je bila, koliko santimetara? Ovolika!", priča ribolovac Darijan Đorđević.

Treći Most kup ipak su obeležili mališani. Iskusni ribolovci pokazali su im kako se peca, a na kraju podeljene su im varalice. Pobednicima kupa uručene su vredne nagrade.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike