Specijalci kosovske policije upali u zgradu opštine u Gračanici

Opštinski zvaničnik iz Gračanice rekao je za RTS  da su specijalci "došli u više vozila, sa dugim cevima, ušli su u zgradu opštine sa namerom da provere da li se u zgradi nešto slavi".

"Povod da posumnjaju da se nešto slavi imali su u najavi dočeka pravoslavne nove godine, zakazanog za sutra u centru Gračanice na otvorenom", naveo je opštinski zvaničnik.

Dodao je da se upad dogodio nešto pre 19 časova, a sumnjivo im je bilo i to što su svetla na jednom spratu zgrade bila upaljena.

"Proverili su, nisu videli ništa neobično sumnjivo i otišli su", preneo je opštinski zvaničnik, pojasnivši da se u opštini, koja funkcioniše po kosovskom sistemu, pripremaju za sutrašnji doček i proslavu pravoslavne nove godine.

Doček srpske Nove godine u Gračanici biće od 16 do 21.30, uz vola na ražnju, kuvano vino i rakiju. Najavljen je i nastup Di-džej-eva kao i vatromet.

Organizatori  najavljuju da će obeležavanje Srpske Nove godine biti organizovano uz poštovanje epidemioloških mera, te da će inspekcijski organi vršiti kontrolu na terenu.

Iz opštinske uprave su nam preneli da su dobili dozvolu vlade u Prištini  za organizaciju sutrašnje svečanosti na otvorenom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući večeras na RTS-u potvrdio je da je 20 specijalaca kosovske policije upalo u zgradu opštine Gračanica.

Kako je naveo predsednik Srbije, specijalci su očekivali da tamo zateknu neki sastanak, a "jurili su vola na ražnju koji je trebalo da se peče sutra za proslavu srpske Nove godine".

"Nisu uhapsili vola na ražnju i ova akcija im je propala. Ja im poručujem da poštuju ono što je potpisano. Ovo samo govori da kada neko gubi političku snagu da je spreman i na ovakve poteze. Mnogo opasnije je to što spremaju za referendum da ne dozvole Srbima da glasaju. To će izazvati dalekosnažne posledice. Moja poruka je da poštuju Briselski sporazum, poruka međunarodnoj zajednici da svoje čedo obaveste da moraju da poštuju sporazume", rekao je Vučić.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike