Spasilačke ekipe i dalje pretražuju vagone, nastavljen štrajk železničara u Grčkoj

Spasilačke ekipe i danas su na licu mesta, iako kako kažu sve je manje nade da u smrskanim vagonima ima preživelih.

Traže se i odgovorni za najveću železničku nesreću u Grčkoj, a šef stanici u Larisi koji je uhapšen odmah nakon sudara juče je saslušan.

Juče je izveden pred istražnog sudiju, a njegov advokat rekao je da on prihvata odgovornost, ali da je važno videti ko su sve krivci za ovu tragediju.

"Važno je da ne propustimo da vidimo šumu od drveća, a ovde postoji ‘šuma’ odgovornosti. Verujem da će pravda veoma dobro obaviti svoj posao", istakao je advokat šefa železničke stanice u Larisi.

Imenovan je i novi ministar saobraćaja u Grčkoj, nakon što je dosadašnji podneo ostavku nakon nesreće. Jorgos Gerapetrit, tokom preuzimanja dužnosti, poručio je da svoj mandat počinje zadatkom da istraži najtežu železničku nesreću u zemlji, da modernizuje železnički sistem i unapredi bezbednost putovanja vozom.

"Pošto se suočavamo sa pravom tragedijom, želim, pre svega, da se izvinim porodicama poginulih i iskreno želim da ih pogledam u oči i kažem da će se ovaj težak i mučan posao nastaviti dok se ne završi. Sve će biti ispitano", dodao je novi ministar.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike