Snimci sa pružnih prelaza otvaraju pitanje – ko to zbog nekoliko minuta rizikuje život

Nenad Stanisavljević iz "Železnica Srbije" kaže da su rizične situacije na pružnim prelazima svakodnevne, te da na godišnjem nivou bude oko 2.000 slučajeva u kojima voz zakači automobil koji je krenuo preko prelaza u trenutku kada je rampa srušena.

"Uglavnom se to na njihovu sreću završava tako, kao što se i u Vreocima završilo sa slomljenim branikom. Dakle, ne najtežim posledicama, ali vrlo često su i posledice vrlo kobne", rekao je Stanisavljević gostujući u Beogradskoj hronici.

Komentarišući video-snimak koji je prikazan tokom njegovog gostovanja, kada je voz udario automobil u trenutku kada je vozač izašao iz automobila da proveri da li je bezbedno da pređe prugu iako je rampa spuštena, Stanisavljević je rekao da se tu radilo o nekih 30 sekundi koje su mogle da koštaju života. U takvoj situaciji, dodaje, jedino je moguće pobeći iz automobila.

Pretpostavka je da je vozač ovde pogrešno procenio situaciju na pruzi.

Objašnjava da se na tom delu rekonstruisane pruge između Beograda i Valjeva nekada išlo 30 do 40 kilometara na sat, te da se sada tu vozi 100 kilometara na sat i ne postoji mogućnost da voz u mestu zakoči.

"Infrastruktura Železnica Srbije" podnosi prijave, ali se ovakvi slučajevi sada tretiraju kao saobraćajni prekršaj umesto ugrožavanje javne bezbednosti u saobraćaju, rekao je Stanisavljević i kao zabrinjavajuće primere naveo kamione koji lome rampe na pružnim prelazima i time ugrožavaju ne samo svoje već i živote ostalih ljudi koji tu treba da prođu.

Takvih primera je, ističe, previše, a ovakvo bahato ponašanje karakteristično je i za iskusnije i za mlađe učesnike u saobraćaju.

Za dve i po godine život izgubilo 10 osoba

Stanisavljević dodaje i da je veliki broj pružnih prelaza pokriven video-nadzorom, te da je neophodno da se pooštri kaznena politika za ovakve situacije. 

Komentarišući ostale video-snimke koji su pušteni u Beogradskoj hronici, Stanisavljević je rekao da ne postoji bezbedno vraćanje unazad, iako iz ugla vozača to izgleda kao da urade sve što je neophodno da bi sačuvali svoj život i svoj automobil.

U zadnje dve i po godine, na ovakav način život je izgubilo 10 osoba, dok je 40-ak povređeno, uglavnom teže, kaže Stanisavljević i napominje da nije reč samo o putnim prelazima koji su obeleženi signalno-sigurnosnom opremom, već i prelazima gde nema rampi već ima drumske signalizacije – Andrejin krst i znak "stop".

"U 99 odsto slučajeva je bila krivica vozača drumskih vozila", rekao je Stanisavljević i dodao da je i u Evropi taj procenat 93.

Rešenje je, kaže, da ne bude više pružnih prelaza, tj. da se putevi i pruge ne ukrštaju, kako će biti urađeno na pruzi Beograd-Novi Sad.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар