SMS i GDF: Razgovorom o Kosovu na Saboru SPC, Vučić još jednom drastično pogazio Ustav

Koalicija Stranke moderne Srbije (SMS), Građanskog demokratskog foruma i Tolerancije Srbije ocenila je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „još jednom drastično pogazio Ustav razgovorom o Kosovu na Saboru Srpske pravoslavne crkve“.

Navodeći da je Vučić sam izjavio da je patrijarha i ostale crkvene verodostojnike informisao o svim detaljima razgovora o Kosovu koji su do sada vođeni sa predstavnicima međunarodne zajednice i Prištine, stranka je u saopštenju upozorila da o tim detaljima „predsednik države nijednom prilikom nije obavestio ni Narodnu skupštinu, a ni građane Srbije“.

„U svom autoritarnom i populističkom odnosu prema najvažnijim političkim pitanjima Aleksandar Vučić je poništio ustavnu odredbu o odvojenosti crkve i države. Posebna je nelogičnost to što je u tim razgovorima učestvovao i Milorad Dodik koji svojim stavovima dodatno destabilizuje BiH, što nagoveštava političke poteze koji sigurno ne mogu biti principijelni“, piše u saopštenju.

Predsednik Srbije razgovarao je juče u Beogradu sa vrhom Srpske pravoslavne crkve o Kosovu i Metohiji i rešenju tog pitanja.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike