Smiruje se Lim kod Prijepolja, u Brodarevu nivo reke u stagnaciji

Smanjuje se priliv voda u čitav sliv, jer je kiša prestala da pada u Crnoj Gori, tako da se može očekivati povlačenje reke u korito.

Ipak, meštani i pripadnici Sektora za vanredne situacije su obazrivi i prate prognozu padavina za naredne dane, kako bi na vreme reagovali.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je za RTS da je na teritoriji Raškog upravnog okruga situacija mirna.

"I u Tutinu i u Pazaru, reke su se povukle u svoja korita. Nadležne službe sada rade na rešavanju problema koje je voda nanela", navodi Čaušić.

Govoreći o intervencijama Sektora za vanredne situacije, Čaušić kaže da su imali 17 crpljenja vode, evakuisali jednu osobu u Raškoj, imali su i jedno spasavanje, kao i izvlačenje vozila sa dve osobe u Tutinu.

Dramatične slike stizale su iz Tutina, Novog Pazara, Raške, Kraljeva, dela Ivanjice, Prijepolja. Ponađeno je i telo dvogodišnjeg dečaka koji je upao u korito reke kod Tutina.

Čaušić kaže da se za sada zna da uzrok tragedije nije bujično delovanje reke, ali i da će uzrok da utvrde nadležne službe.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike