Slučaj ubistva Jelene Marjanović – saslušana doktorka, poslednja osoba sa kojom je komunicirala

Svedokinja je saslušana nakon naloga Višeg suda u Beogradu da se provere i poslednje SMS poruke iz Jeleninog telefona, za koje je utvrđeno da ih je razmenila sa doktorkom svoje majke, koja je u međuvremenu preminula.

Po nalogu suda, treba da se sasluša još Jelenina i Zoranova zajednička ćerka.

Mediji pišu da su Milena Š. i Jelena razmenile poruke preko telefona svega tri minuta pre nego što je pevačica ubijena na nasipu u delu Borče – Crvenka.

Protiv Marjanovića je u toku dopuna istrage koju sprovodi tužilaštvo, pošto mu je Viši sud 20. marta vratio optužnicu od 9. februara i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, u cilju ispitivanja osnovanosti optužnice.

Više javno tužilaštvo tereti Marjanovića da je izvršio krivično delo teško ubistvo jer je na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao "naročitu upornost i bezobzirnost".

Za to krivično delo zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović se od hapšenja u septembru prošle godine nalazi u pritvoru zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. 

Najpraćeniji slučaj ubistva u Srbiji

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i svojim istupima skretao je pažnju "žute štampe".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike