Slučaj „Perfekta“: Odloženo suđenje anesteziologu za 29.oktobar

Do odlaganja je došlo jer stručni savetnik Zoran Stanković nije bio spreman da da svoje mišljenje o veštačenju rađenom u ovom postupku, jer se spremao da postavlja pitanja veštacima.

Suđenje je odloženo za 29. oktobar.

Glišiću se suđenje ponavlja po nalogu Apelacionog suda, koji je prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je anesteziolog bio osuđen na tri godine zatvora i naložio da mu se ponovi suđenje.

Tom odlukom su Apelacioni sud je međutim potvrdio deo presude kojom su zbog nedostatka dokaza, oslobođeni od optužbi za krivično delo "teško delo protiv zdravlja ljudi" oftalmolog Božidar Ilić, vlasnik ordinacije "Ilić", koja je od klinike "Perfekta" iznajmila salu za operaciju, zatim suvlasnik klinike "Perfekta" Dejan Milutinović (43) i Milan Vasiljević koji je bio optužen za pomaganje u izvršenju pomenutog krivičnog dela.

Devojčica je operisana 21. maja 2007. godine od katarakte, a preminula je dve nedelje kasnije, 4. juna, usled oštećenja na mozgu izazvanih manjkom kiseonika pri operaciji.

Glišić je optužen za krivično delo "teško delo protiv zdravlja ljudi, jer je očigledno nesavesno postupao i nije blagovremeno preduzeo neophodne radnje nakon poremećaja stanja devojčice".

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar