Slučaj „monstrum“, Skoplje očekuje da Priština izruči Ismailovića

Zaev je rekao da su dugo tražili izručenje i da očekuje da će nove kosovske vlasti potvrditi međunarodne sporazume na koje su se Kosovo i S. Makedonija obavezali i da će to ojačati njihovu saradnju.

"Naravno, niko nije kriv dok to ne bude potvrđeno pravosnažnom odlukom", kaže Zaev u Velesu i dodaje da očekuje da vlasti Kosova poštuju zakon i međunarodne sporazume i izruče Ismailovića.

Afrim Ismailović, jedan od osuđenih za petostruko ubistvo u blizini jezera Smilkovo, uhapšen je juče u jednom od prištinskih naselja, nakon što ga je policija identifikovala zbog učešća u saobraćajnoj nesreći.

Kako je izvestila MIA iz Prištine, Ismailovićev advokat Besnik Beriša rekao je da je, nakon provere kriminalne istorije njegovog klijenta, utvrđeno da ima međunarodnu poternicu i da mu je nadležni tužilac odredio 48-časovno zadržavanje.

Hapšenje se dogodilo juče popodne. "Nakon što je pozvan u policijsku stanicu na razgovor, prema procedurama, policajci su proverili da li je tražen zbog drugog krivičnog dela i na njima se pojavila poternica iz 2012/2013 koju je izdala Severna Makedonija", rekao je Beriša.

Afrima Ismailovića, kao i njegov brat Agima i Halila Demiri, Krivični sud u Skoplju je 23. februara ove godine osudio na doživotni zatvor pod optužbom da su 12. aprila 2012. godine izvršili pet ubistava u blizini jezera Smilkovo.

 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар