Slučaj Belivuk – optuženi nastavili da ispituju okrivljenog saradnika Srđana Lalića

Sudija je na početku pročitala dopis iz Okružnog suda u kojem je navedeno da optuženi Vlade Draganić ne može dugo da sedi zbog bolova u kičmi, zbog čega je sudija Draganiću dozvolila da u toku suđenja ustaje kada mu to bude bilo potrebno.

Optuženi Miloš Budimir je nastavio sa ispitivanjem Lalića, a koje je započeo na prethodnom suđenju.

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je u Specijalnom sudu odgovarajući na pitanja optuženih u procesu protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića rekao da je Millošu Budimiru spasao život kada je Lazar Vukićević ispred kuće u Ritopeku pucao na Budimira.

Lalić Budimiru: Spasio sam ti život

On je optuženom Budimiru rekao da mu je spasio život i da Budimir ne bi sada bio tu da nije bilo njega.

"Da li osećaš bar malo zahvalnosti, ti meni Miloše duguješ život, da li si mi ti nešto kupio zbog toga", upitao je Lalić na šta je Budimir rekao "kakav si ti materijalista".

Na početku izlaganja Budimir je skrenuo pažnju sudiji da je Lalić njega vređao tokom prethodnog suđenja, te je predložio da se kazni ako nastavi.

Lalić je ponovio da će ostali okrivljeni-saradnici više pričati o Luki Perenčeviću, koji je ubijen prošle godine u maju na Banjici.

Budimir je ispitivao Lalića i o praćenju i fotografisanju Veljka Banovića zvanog Votka, bliskog saradnika Luke Bojovića, te je Lalić rekao da je video fotografije njegove kuće u Gornjem Milanovcu, kao i fotografije njega na terasi kako puši i njegov automobil.

Lalić je naveo i da je supruga Miloša Budimira zakopala novac na placu kod Budimirovog oca, dok je optuženi Budimir to negirao i tvrdio da je Lalić zakopao svoj novac na tom placu.

Okrivljeni-svedok je istakao i da je Budimirova žena vozila noviji automobil marke "BMW 5" bez dana radnog staža.

Budimir je postavljao Laliću pitanja o njegovom stanu i lokalu na Dedinju, aludirajući da su te nekretnine kupljenje od novca koje je stekao kriminalnim radnjama.

Nakon Budimira i ostali optuženi će postavljati pitanja okrivljenom-saradniku Laliću.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike