Skupštinski odbor o izveštaju revizorske komisije i radu RTS-a

U fokusu je bio poslednji izveštaj revizorske komisije o radu RTS-a koji se većim delom tiče Zabavnog programa. Govorilo se i o radu Informativnog programa.

"Nijedan novinar RTS-a nije napravio nijedan prilog u kojem je vređao i napadao bilo predstavnika vlasti ili opozicije. Nije učestvovao ni u jednoj kampanji ni vlasti ni opozicije. Ja mislim da RTS treba malo poštovati, jer je, što se mene neskromno tiče, kičma pristojne i normalne Srbije", naveo je Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a.

Postavljeno je i pitanje udela i opravdanosti emisija spoljnih produkcija na RTS-u.

"Naravno, oni angažuju sve naše ljude, snima se u Košutnjaku u studiju 8, u našem studiju. Isto i ‘Potera’ se snima u Košutnjaku u našem studiju", istakao je Branislav Klanšček, predsednik Upravnog odbora RTS-a.

"Za sve ove emisije koje su tu bile nabrojane, u našoj produkciji su sve skuplje", poručio je Bujošević.

Opozicija zamera da je nema dovoljno na Javnom servisu.

"Kada lideri opozicije mogu da gostuju na RTS-u i kolika je učestalost toga", pitao je Boško Obradović iz Srpskog pokreta Dveri.

"Imate u sekundi izveštaje, svi vi zajedno imate mnogo puta više vremena nego što je to slučaj sa Srpskom naprednom strankom", istakla je Nataša Jovanović iz SNS-a.

Na Odboru se čulo da većina zaposlenih profesionalno radi svoj posao. Zamerke uglavnom upućene rukovodstvu.

"Mladi ljudi se ne zapošljavaju i ne pruža im se šansa da ispolje svoj kreativni potencijal", naglasila je Tatjana Manojlović iz DS-a.

"Slažem se sa gospođom Manojlović da RTS mora da se podmladi", poručio je Klanšček.

Članovi Odbora sugerišu da više prostora RTS obezbedi sadržajima za decu i mlade.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike