Skroza podnela ostavku, NUNS negira optužbe

Novinarka Tamara Skroza je obavestila članove Izvršnog odbora Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) da podnosi „neopozivu ostavku na članstvo u Izvršnom odboru“, saopštio je danas NUNS i odbacio njene optužbe o učešću u radu Koordinacionog tela za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Novi član Izvršnog odbora, u skladu sa Statutom NUNS-a, je Nenad Kovačević, novinar dnevnog lista Danas iz Užica.

„Izvršni odbor NUNS-a zahvaljuje Tamari Skrozi na doprinosu upravi udruženja i prihvata Tamarinu ponudu da na nju može računati za svaku vrstu pomoći“, navodi se u saopštenju.

Skroza je ranije izrazila svoje neslaganje sa pristankom NUNS-a da „sedne za sto“ sa savetnicom predsednika Republike Suzanom Vasiljević ali i zbog toga što je udruženje prihvatilo pozajmicu Dragana Đilasa i zato što su na sednici IO NUNS-a navodno dovođeni u pitanje kredibilitet i lojalnost Vladimira Kostića, novinara koji je pisao o Đilasovoj pozajmici.

NUNS je ukazao i da je „netačno da je učestvovao u radu Koordinacionog tela za saradnju medija sa Vladom Srbije“, zato što „to telo ni u kakvom sličnom formatu ne postoji… (zbog čega) NUNS nije mogao da ‘pristane’ da Suzana Vasiljević, savetnica predsednika Republike bude članica Koordinacionog tela“.

Saopšteno je da je predsednik NUNS-a Slaviša Lekić zajedno sa predstavnicima ostalih medijskih udruženja učestvovao na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić na kom je prisustvovala i Suzana Vasiljević, ali da NUNS „nije u poziciji da odlučuje ko će učestvovati na skupovima koje organizuje Vlada Srbije“.

NUNS je demantovao i tvrdnje da su na sednici Izvršnog odbora NUNS-a „dovedeni u pitanje integritet i lojalnost kolege Vladimira Kostića“ zbog teksta objavljenog na portalu Cenzolovka o pozajmici koju je Medija centar dobio od kompanije Dragana Đilasa.

„O tekstu se na sednici IO raspravljalo, ali ne na način na koji je to predstavljeno: dva od 11 članova Izvršnog odbora imali su o tom tekstu negativan stav!“, navodi se u saopštenju.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike