Sklopljena koalicija u Crnoj Gori, Zdravko Krivokapić nosilac liste

Profesor Mašinskog fakulteta Zdravko Krivokapić biće nosilac liste velikog saveza u kome će se naći Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti, saznaju Vijesti.

Koalicija je dogovorena u petak uveče, iako su prve informacije ukazivale da bi se sve moglo otegnuti i preko vikenda jer se čekala saglasnost SNP i Miodraga Dake Davidovića, koordinatora Narodnog pokreta.

Kako navode Vijesti, Zdravko Krivokapić se nedavno u javnosti pojavio kao jedan od osnivača NVO "Ne damo Crnu Goru" koja se smatra bliskom Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, a koja je u kratkom roku organizovala niz javnih tribina, a na kojima su učestvovali episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, rektor Bogoslovije na Cetinju Gojko Perović.

Koalicija ima radni naziv "Svi zajedno!" 

Na drugom mestu se očekuje lider Nove Andrija Mandić, na trećem Milan Knežević lider DNP-a. Pozicija četiri rezervisana je za ženu, prema dogovoru lidera partija koji je ranije postignut sa ženskom političkom mrežom, dok će se na petoj poziciji naći lider PZP-a Nebojša Medojević. 

Sedma pozicija već je rezervisana za predsednika vanparlementarne Prave Crne Gore Marka Milačića.

Socijalistička narodna partija bi trebalo da dobije četiri mandata među prvih 20 na listi, što je bio i jedan od zahteva u pregovorima.

Ujedinjena Crna Gora će dobiti jedno mesto među prvih deset, i jedno mesto na "granici prolaza". Još se traži "adekvatno mesto" za kandidate ostalih konstituenata Narodnog pokreta.

Pregovara se o tome da se na listi, među projektovanim garantovanim mandatima, nađe još neka stranačka ličnost.

Krajnji rok za predaju izbornih lista je 4. avgust u ponoć.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike