Sistem odbrane prati razvoj situacije u svetu i regionu

Sastanku kojem su predsedavali potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin, prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i direktor Policije Vladimir Rebić, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, razmatrana je aktuelna bezbednosna situacija u zemlji i svetu, kao i bezbednosni rizici i potencijalne pretnje po građane Republike Srbije, a posebno situacija na prostoru Kosova i Metohije.

Razmatrane su i mogućnosti unapređenja saradnje Vojske i Policije, zajedničkog rada na razvijanju sistema obuke, sa posebnim akcentom na jačanju kapaciteta sistema odbrane Republike Srbije za suprostavljanje terorističkim pretnjama i drugim bezbednosnim izazovima i rizicima.

Ministri Vulin i Stefanović konstatovali su da naš bezbednosni sistem u potpunosti funkcioniše, da nadležne službe uspešno čuvaju mir i bezbednost svih naših građana, a da Vojska Srbije i policija konstantno unapređuju operativne sposobnosti sa ciljem zaštite građana Srbije, teritorijalnog integriteta naše države i očuvanja mira i stabilnosti na ovim prostorima, zaključuje se u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike