Sindikat: Vlada prihvatila pregovore o kolektivnom ugovoru za zaposlene u odbrani

Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da je dobio obaveštenje iz kabineta premijerke da je Vlada naložila Ministarstvu odbrane da postupi po zahtevu sindikata i da počne sa pregovorima o zaključenju kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti odbrane.

„Od svih dosadašnjih vlada, ova je jedina odgovorila pozivu predstavnika naše vojske i zakonu, da se kroz zaključenje kolektivnog ugovora reše nagomilani statusni, socijalni i materijalni problemi srpskih vojnika, kao i da se spreči dalje kadrovsko urušavanje Vojske Srbije i njene operativne sposobnosti. Najvažniji resursi svake vojske jesu ljudski resursi, a država ima dužnost i zakonsku obavezu da taj resurs sačuva“, saopštio je sindikat.

Taj sindikat je ponovio da je zaključenje posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u vojsci jedan od primarnih nacionalnih interesa u aktuelnom geopolitičkom trenutku u kome se Srbija nalazi.

„Srpska vojska i njena snaga ogledalo su moći države, i danas je besmisleno ponavljati greške iz bliske nam istorije, kada je naša zemlja u ključnim istorijskim momentima plaćala preveliku cenu zbog koje smo najstradaliji narod u 20 veku. Država je jaka koliko je jaka njena vojska, a vojska je jaka koliko je vojnik zadovoljan“, dodao je sindikat.

Vojni sindikat je dodao da u tom projektu od nacionalne važnosti nema mesta ličnim sujetama, ambicijama i drugim besmislenim stvarima koje su do sada bile glavne prepreke da se ne potpiše taj ugovor.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike