Simić: Srpska lista neće glasati za demarkaciju

Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Igor Simić izjavio da Srpska lista nije promenila stav i da neće glasati za usvajanje zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom. On je, kako prenose prištinski mediji, za agenciju Srna rekao da Srpska lista nije promenila stav u vezi sa demarkacijom.

Simić je u ime Srpske liste ranije izjavio kako Srpska lista neće glasati za zakon i da to pitanje nije uopšte u njihovoj agendi.

Za izglasavanje zakona potrebno je obezbediti najmanje 80 glasova, dok vladajuća koalicija, sem Srpske liste koja je takođe deo vlasti na Kosovu, uz podršku Demokratskog saveza Kosova ima 78 glasova.

Protiv usvajanja zakona pored Srpske liste, sa 10 poslanika su i poslanici pokreta Samoopredeljenja, koji ima 32 glasa. Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji i premijer Kosova Ramuš Haradinaj su poslednjih dana imali intenzivne kontakte sa predstavnicima Srpske liste, ali su oni, kako javljaju prištinski mediji, odbili zahteve koje je Srpska lista imala kao uslove za glasanje zakona.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike