Si Đinping: Prijateljstvo Kine i Srbije je čvrsto i neuništivo

Predsednik Kine Si Đinping uputio je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću navodeći da je „tradicionalno prijateljstvo između Kine i Srbije čvrsto i neuništivo“ i izrazio spremnost da ponovo poseti Srbiju.

Si Đinping je u pismu izrazio zahvalnost Vučiću na čestitki povodom kineske Nove godine ističući da ga, kako je naveo, visoko ceni kao predsednika koji se dosledno zalaže za razvoj prijateljskih odnosa i saradnje sa Kinom.

„Tradicionalno prijateljstvo između Kine i Srbije je čvrsto i neuništivo. Poslednjih godina, uz zajedničke napore naše dve strane, postignut je istorijski napredak u bilateralnim odnosima, što me veoma raduje. Kineska strana poštuje i podržava put razvoja, koji je srpski narod samostalno izabrao, i raduje se postignutim rezultatima ekonomskog i društvenog razvoja Vaše zemlje tokom poslednjih godina“, naveo je Si, a saopštilo Predsedništvo Srbije.

Kineski predsednik je rekao da poklanja veliku pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa i izrazio spremnost da se sa Vučićem u novoj godini dogovori o pravcu razvoja bilateralnih odnosa, jačanju saradnje Kine i Srbije u okviru sprovođenja inicijative „Pojas i put“, kao i još bolje koordinacije i saradnje po pitanju međunarodnih i regionalnih odnosa u cilju unapređenja i podizanja na viši nivo Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između te dve zemlje.

„Ja Vam se zahvaljujem na pozivu da posetim Srbiju i spreman sam da se opet sretnem sa Vama u terminu koji odgovara obema stranama“, navodi se u pismu predsednika Kine Si Đinpinga.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike