Šestogodišnji Teodor Vujanić iz Šapca odsvirao za sto poena na Republičkom takmičenju

Šarmom i talentom osvaja publiku i članove žirija. Raste uz roditelje koji vole klasičnu muziku i sestru koja svira flautu, ali je klavir ipak bio njegov izbor.

"Sviđale su mi se dirke, sviđa mi se zvuk, volim da sviram pred ljudima. Najviše mi se sviđa Bah, Marčelo. Kad porastem želim da budem pijanista. Najviše mi se svidelo takmičenje Republičko, zato što je bio dug aplauz i morao sam dva puta da se poklonim", kaže Teodor Vujanić iz Šapca.

Sa profesorkom Goarom Nonom Lazić, počeo je uz igru da uči note. Brzo je napredovao i na prvom festivalu učestvovao posle samo dva meseca. Na takmičenjima je bio uspešniji i od starije dece.

"Dete koje obećava, mnogo obećava. Ja sam shvatila da on mnogo voli publiku, čak pred publikom svira bolje nego u učionici, on je prosto rođen da bude artista, takmičenje koje ga je obeležilo, to je uživo takmičenje "Davorin Jenko", to je prvo takmičenje uživo, gde je on osvojio 100 poena, i to su starija deca, do devet godina, to je kategorija za taj uzrast, gde je on bio u rangu profesionalizma sa decom koja već sviraju duže vreme, pokazao je iskrenost, prvenstveno kada vi vidite i čujete tu njegovu harizmu, dete sa posebnom harizmom, sa posebnom ljubavlju i fenomenalnim ušima", objašnjava Goara Nona Lazić, profesorka klavira.

Osim nota, Teodor zna i da čita i piše iako još ne ide u školu. Prva ljubav mu je muzika a druga, šah. I sa figurama pobeđuje starije od sebe.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike