Šesti protest Jedan od pet miliona sutra u Nišu

Pokret mladih „Za Niš bez straha“ pozvao je građane Niša da se okupe na Trgu kralja Milana, na šestom po redu protestu „Jedan od pet miliona“.

Početak protest je sutra u 18 časova, a za sada nije najavljeno ko će biti govornici.

Protest „Jedan od pet miliona“ podržalo je 45 profesora i asistenata niškog Univerziteta, od kojih je 37 sa Filozofskog fakulteta, petoro sa Fakulteta umetnosti, dvoje sa Ekonomskog fakulteta i jedna profesorka Pravnog fakulteta.

Građani Niša na protestima zahtevaju ostavku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, ostavku gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobađanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju, da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu i da se smanje drastično uvećani računi za daljinsko grejanje.

Na spisku od deset zahteva nalaze se i zahtevi da se obustavi isključenje struje socijalno ugroženim građanima, da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih porodica i da se aerodrom „Konstantin Veliki“, Elektrodistribucija i Regionalna privredna komora vrate gradu.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike