Šest kilometara duge kolone na Horgošu, na Batrovcima se čeka tri sata

Prema podacima koje smo dobili od šefova smena iz Uprave carina, na Horgošu, na ulazu u zemlju, sa mađarske strane, kolona je pet do šest kilometara duga, čekanja su od tri do pet sati, kod naših carinika prolazi se za pola sata.

Slično zadržavanje je i na izlazu iz zemlje, sve trake su popunjene, kao i međuzona, pa dežurni savetuju da se danas izbegava Horgoš i koriste drugi granični prelazi sa Mađarskom.

Na Batrovcima se na izlazu čeka oko sat vremena, a na ulazu, sa hrvatske strane, kolona je do prve naplatne rampe, pa je ukupno zadržavanje na ovom graničnom prelazu oko tri sata.

Na prelazu Preševo, na izlazu iz zemlje, čeka se oko dva i po sata, a na ulazu nema zadržavanja.

Velika su čekanja i na Gradini: na izlazu iz zemlje tri sata, a na ulazu sat vremena kod naših carinika i još tri sata kod Bugara. Kažu, sada su i nešto manje gužve – do dva jutros čekanja su bila i duža.

Najmanje se čeka na prelazu sa Crnom Gorom, na Gostunu za izlaz iz zemlje treba 45 minuta, ali su otvorene sve tri trake. Na ulazu u Srbiju nema zadržavanja.

Jedan od razloga ovakvih gužvi je i početak odmora u Italiji, počela je popularna feragosta. Za ovaj vikend, manja zadržavanja očekuju se tek u ponedeljak ujutru.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike