Sen-Lo: Srbija primer humanog pristupa prema migrantima

"Unicef koristi priliku da Srbiju uvek istakne kao primer humanosti i dobre prakse i želimo da razvijamo dalje saradnju u svim oblastima koje ministarstvo prepozna kao prioritet", naglasio je Sen-Lo koji jeĐorđeviću čestitao na imenovanju za ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je navedeno u saopštenju, Đorđević se zahvalio Sen-Lou na nesebičnoj podršci koju Unicef pruža Srbiji, sa željom da se saradnja dodatno unapredi naročito u oblasti podrške ranjivim kategorijama dece.

"Ponosni smo na saradnju sa Unicefom, dugu 70 godina. Unicef prepoznajemo kao jednog od ključnih partnera u oblasti zaštite dece i u tom duhu uzajamnog razumevanja i partnerskog odnosa želimo da nastavimo saradnju kako bismo zajedno ostavili zalog za buduće generacije", naglasio je Đorđević.

Na sastanku su kao oblasti u kojima će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Unicef intenzivirati saradnju prepoznate usluge porodičnog savetnika, razvoj lokalnih ustanova socijalne zaštite, kao i promocija Nacionalne strategije za zaštitu dece od nasilja.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike