Selaković: Srbija jasno i nedvosmisleno podržava Dejtonsku Bosnu i Hercegovinu

Nikola Selaković navodi za RTS da Srbija poštuje i uvažava Bosnu i Hercegovinu u kojoj se odluke donose saglašnošću i konsenzusom tri konstutativna naroda – Srba, Hrvata i Bošnjaka.

"Srbija ima vrlo ozbiljan i odgovoran stav kada je u pitalju BiH koji glasi: poštujemo i uvažavamo Bosnu i Hercegovinu koja je sastavljena od dva entiteta – Republike Srpske i Federacije BiH. Poštujemo Bosnu i Hercegovinu u kojoj se odluke donose saglašnošću i konsenzusom tri konstutativna naroda – Srba, Hrvata i Bošnjaka", navodi generalni sekretar predsednika Republike.

Dodaje postoji zabrinutost Srba u čitovoj Bosni i Hercegvini, naročito u Republici Srpskoj. 

"Uveren sam da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjem sastanku pokušati da umanji i ublaži te tenzije, ali i da jasno i nedvosmisleno stavi do znanja da Srbija podržava Dejtonsku Bosnu i Hercegovinu", navodi Selaković.

Dodaje da će sastanku prisustvovati svi pozvani predstavnici svih parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske, odnosno srpskih stranaka iz Bosne i Hercegvine.

"Uveren sam da je ovo dobar znak i svakako jasan signal jedne zabrinutosti koja postoji kod našeg naroda", navodi Selaković.

Dodaje da je Srbija tokom proteklih godina brojnim projektima obuhvatila svih 63 opština u Republici Srpskoj, pomogla kroz izgradnju ili obnavljanje obdaništa, vrtića, škola, ambulanti, bolnica, infrastrukturnih projekata.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike