Šef Misije OEBS u oproštajnoj poseti premijerki Srbije

Foto: Beta/ Vlada Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Srbiji, ambasadorom Andreom Oriciom koji završava svoj mandat u Srbiji.

Razgovarali su o dosadašnjoj saradnji i učešću OEBS u reformskim procesima u Srbiji, saopštila je Vlada.

Brnabić je zahvalila Oriciu zbog konstruktivne saradnje i podrške i „pohvalila rad Misije, pre svega u podsticanju dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou, pružanju podrške civilnom sektoru i jačanju institucija“.

Navodeći da je „za Srbiju i buduću vladu najvažniji zadatak završetak reforme pravosuđa, koja je uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, premijerka je istakla da je uspostavljanje stabilnog pravosudnog sistema u najvećem interesu države i građana Srbije“, piše u saopštenju.

Odlazeći šef Misije OEBS-a, Andrea Oricio, saopštila je Vlada, „pohvalio je Srbiju zbog posvećenosti reformama i postignutim rezultatima“.

„Podsetivši na usvajanje Medijske strategije, istakao je da je ona ključan deo celokupnih reformi u državi i stvaranju snažnijeg demokratskog društva“, piše u saopštenju.

Napredak je, kako je rekao, „postignut i u reformi državne uprave, koja je omogućila veću transparentnost i direktnu komunikaciju sa građanima“.

Oricio je zahvalio zbog saradnje i istakao da će „OEBS nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji u naporima reforme pravosuđa, unapređenju vladavine prava, kao i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“, prenela je Vlada.

Premijerka Brnabić je zahvalila ambasadoru Oriciu i za pomoć i donacije OEBS pre svega najugroženijim grupama stanovništva u Srbiji tokom epidemije KOVID-19, kao i zbog „dugogodišnjeg konstruktivnog partnerstva sa Srbijom i spremnosti da svojim znanjem i iskustvom zajednički rade na osnaživanju srpskog društva i institucija“, zaključuje Vlada u saopštenju.

(Novi magazin)

Napišite komentar