Sedmogodišnjem Nikoli Mitroviću potrebna pomoć za lečenje u Turskoj, neophodno 15.000 evra

Nikola je rođen 2015. godine posle uredno vođene trudnoće. U uzrastu od tri meseca roditelji primećuju da slabije koristi levu ruku, a sa godinu dana imao je prvi epileptički napad pri povišenoj temperaturi. Magnetna rezonanca pokazala je da ima cistu na mozgu.

"U Institutu za majku i dete smo pet godina, lečimo se, idemo na terapije. Sad trenutno pije lekove i terapiju, za sad je dobro, nema epi napade, već tri godine je dobro", kaže Nikolina majka Marija Mitrović.

Nikola ne može samostalno da hoda, jede, da se obuče. Izgovara samo nekoliko reči. Porodica se nada da će mu lečenje na klinici "Koč" pomoći u razvoju.

"Do 26, 27. novembra da odemo do Turske, tako je zakazano tamo, da odemo u taj period, da odradimo sve te analize, da vidimo da li može da se sanira", objašnjava Nikolin otac Danilo Mitrović. 

"Poslali smo dokumentaciju, čak tri bolnice su prihvatile u Turskoj i onda su nam poslali i predračun koji iznosi 15 hiljada evra za sama ispitivanja. Mi se nadamo da će moći da otklone tu cistu koju dete ima", kaže Stefan Stanković iz udruženja građana "Humano srce" iz Surdulice.

Sa mlađom sestrom Milicom Nikola provodi najviše vremena, sa njom i roditeljima boraviće u Turskoj kada se prikupi dovoljno novca. Svako od nas može da pomogne Nikoli ukoliko pošalje poruku 1362 na 3030.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike