Sedmi dan potrage za nestalim mladićem iz Splita

Nenad Periš, otac nestalog Mateja rekao je za Jutarnji list da je dobio načelne informacije i da može potvrditi da policija i istražni organi imaju izdvojen DNK za poređenje.

"Ja ne tražim i ne zanimaju me pojedinosti, već samo da se riješi ova situacija", kaže Matejev otac Nenad.

Posebno moli da se njegova porodica poštedi pritiska javnosti.

Zahvalio je svima i u Hrvatskoj i Srbiji, ali i svima koji nam šalju poruke podrške.

"Svima u Srbiji želim da provedu današnji badnji dan i sutrašnji Božić sa svojim obiteljima i u miru", rekao je Nenad Periš.

Ranije danas predsednik Hrvatske Andrej Plenković rekao je da je u svakodnevnoj komunikaciji s ministarstvima, a da ona komuniciraju sa srpskim organima.

"Imam dojam da još sada nemamo cjelinu slike. (…) Ono što me zanima kao hrvatskog predsjednika vlade, a riječ je o hrvatskom državljaninu koji je za blagdane otišao u Beograd, jest da doznamo potpunu informaciju", poručio je Plenković i dodao i da lično poznaje oca nestalog Periša te da izražava žaljenje zbog cele situacije.

Plenković je naveo da ne može da komentariše tuđe izjave.

"Nije bitno što je rekao Vulin. Meni je važno da doznamo što se dogodilo", kazao je Plenković.

Povodom izjave hrvatskog premijera Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da nije bitno šta je rekao Aleksandar Vulin, ali šta je rekao ministar policije Srbije, sumirajući dosadašnje rezultate istrage o nestanku M. P., veoma je bitno.

"Svi policajci u Policijskoj upravi za grad Beograd, kao i pripadnici rečne jedinice, ronilaca Žandarmerije, UKP i svih drugih linija rada, ne pitajući za praznik ili radno vreme, daju sve od sebe da se nestanak razreši i istina sazna. To bi radili za svako ljudsko biće i jedino što nas ne zanima je državljanstvo ili nacija čoveka za kojim tragamo", navodi se u saopštenju MUP-a.

U saopštenju se navodi da "Plenković nema poštovanja za trud srpske policije i to nas, nažalost, ne iznenađuje i ne čudi".

"Pozivamo gospodina Plenkovića da pokaže poštovanje prema porodici nestalog i da svojim besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda, ne ometa pripadnike MUP-a u radu", kaže se u saopštenju MUP-a.

(Radio-televizija Srbije)

Пошаљи коментар
Најновије из рубрике