Savez Srba iz regiona: Ministarstvo odbrane da reši stambeno pitanje vojnih beskućnika i penzionera

Narodni poslanik Narodni poslanik Miodrag Linta apeluje na Ministarstvo odbrane da se na „pravičan i trajan način konačno reši“ stambeno pitanje deset porodica vojnih beskućnika i penzionera koji žive u hotelu Bristol, saopšteno je danas iz kabineta Saveza Srba iz regiona, čiji je predsednik Linta.

Linta je naveo da „to konkretno znači da porodice, koje imaju rešenja za dodelu pripadajućeg stana, treba da dobiju stanove u zakup na neodređeno vreme“.

On je dodao da onim porodicama koje nemaju navedeno rešenje treba da se dodeli stan u zakup na određeno vreme.

Linta je apelovao na Ministarstvo odbrane da se, do konačnog rešenja, stanarima u hotelu Bristol ponovo „priključi struja koja je isključena 19. avgusta, kao i topla voda jer su grijači isključeni još 21. maja“.

„U pitanju su učesnici ratova 1991-1999. godine ili njihove porodice koji gotovo tri decenije, u neljudskim uslovima, čekaju da se konačno pronađe trajno i pravično rešenje njihovog stambenog pitanja“, navedeno je u saopštenju.

Linta je kazao da je u prethodnih mesec i po dana tri puta posetio porodice vojnih beskućnika i penzionera u hotelu Bristol, a jednom je njihovu delegaciju primio u Skupštini Srbije.

„Stanari su upoznali Lintu sa teškom situacijom u kojoj se nalaze, posebno u poslednjih godinu dana, a posebno sa činjenicom da je grad Beograd dodelio Ministarstvu odbrane 134 stana za rešavanje stambenog pitanja vojnih beskućnika i penzionera“, navedeno je u šaopštenju.

Prema informacijama stanara dosad je stambeno rešena 31 porodica što znači da su Ministarstvu odbrane ostala još 103 stana namenjena za rešavanje njihovog stambenog pitanja a preostalih deset porodica traži da im Ministarstvo odbrane dodeli navedene stanove u zakup na neodređeno ili određeno vreme i da se na taj način završi njihova agonija koja traje od 1991-1992. godine, navodi se u saopštenju.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike