Savez: „Proustaški“ portali pokrenuli kampanju protiv Linte

"Savez Srba iz regiona obaveštava javnost da je ponovo pokrenuta brutalna kampanja puna laži i bolesne mržnje protiv predsednika Saveza Srba iz regiona i narodnog poslanika Linte", kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, portal Hrvatski oslobodilački pokret objavio je preteći tekst "Veleizdaja: Predsednica pozvala glavnog srpskog teroristu Lintu da dođe iz Beograda i dočeka Vučića u Hrvatskoj".

Hrvatski portal Dnevno objavio je "huškački" tekst "Dolazi s Vučićem i poručuje: Nismo uspeli puškom, sada ćemo se boriti drugim sredstvima".

"Proustaške snage ne mogu da se pomire sa činjenicom da se Miodrag Linta godinama aktivno bori da se proternim Srbima i drugim oštećenim građanima vrate njihova oteta imovinska i stečena prava, isplati naknada štete za uništenu imovinu, kazne brojni ratni zločini nad Srbima, reši pitanje nestalih Srba i poboljša položaj preostalih Srba u Hrvatskoj kroz ekonomski razvoj krajiškog područja, zapošljavanje u javnom sektoru, slobodnu upotrebu ćirilice i srpskog jezika i prestanak govora mržnje", navedeno je u saopštenju Saveza Srba iz regiona.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike