Saučešće Ministarstva kulture povodom smrti Slobodanke Cace Aleksić

"U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime, povodom smrti Slobodanke Cace Aleksić, izražavam saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima njenog lika i dela, navodi se u saučešću ministra Vukosavljevića.

Kako se navodi u telegramu, Slobodanka Caca Aleksić bila je i ostaće jedan od stubova srpskog dečjeg pozorišta i njegove budućnosti. Jedna je od retkih stvaralaca koji je, nakon značajnog uspeha u teatru za odrasle, odlučila da se posveti teatru za decu kao reditelj, pedagog, ali i kao producent.

Kako je navedeno, unela je sasvim nove vetrove u pozorišni život. Generacije mladih je "zarazila" pravim, iskrenim i njima bliskim pozorišnim jezikom, vodeći računa o estetskim vrednostima u evropskom i svetskom teatarskom životu.

"Bila je večno mlada i po svom energičnom karakteru i po svojoj umetničkoj radoznalosti. Ostavila je, zajedno sa svojim Brankom, Beogradu i Srbiji Pozorištance ‘Puž’, teatrsku instituciju vrednu poštovanja, koju je gradila i razvijala do poslednjeg dana svoga života, verujući da je budućnost teatra u njegovoj večitoj mladosti i radoznalosti", zaključuje se u telegramu saučešća Vladana Vukosavljevića.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike