Saučešća Vukosavljevića i Dačića povodom smrti Gordana Mihića

U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime, povodom smrti Gordana Mihića, scenariste, reditelja i profesora, značajne ličnosti srpske kulture, izražavam saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima, navodi se u telegramu Vladana Vuosavljevića.

Kako se ističe u telegramu, Gordan Mihić ostaće upamćen kao veliki scenarista koji je obeležio pet decenija srpske kinematografije i televizijskog programa. Njegov literarni talenat prelazio je granice žanrova i svoj izraz nalazio u romanima, dramama i stripu.

"Kao izuzetan pedagog, za sobom je ostavio brojne generacije studenata koje sa uspehom prenose njegovo znanje. Dobitnik je velikog broja nagrada od kojih je najveća naklonost koju je imao kod publike. Kroz poznate citate iz kultnih filmova, serija i dramskih ostvarenja nastaviće da živi u srpskoj kulturi", naglasio je Vukosavljević.

"Primite moje iskreno saučešće povodom odlaska neponovljivog scenariste, pisca, profesora i večitog osvajača slobode izražavanja Gordana Mihića", poručuje se u telegramu Ivice Dačića.

"Napustio nas je jedan od najboljih, najuverljivijih pripovedača večnih ljudskih priča. Od ‘Zvižduka u osam’, preko crnog talasa, pa sve do prelaza između dva veka, i ‘Nemanjića’, na njegovim scenarijima stasavali su najveći glumci, a njegova dostignuća su ulazila u narod i postajala neodvojivi deo naše kulture, ali i našeg slenga".

"Gordan jeste i biće zapamćen kao proslavljeni scenarista, ime koje je postalo sinonim za zlatno doba filmske i televizijske produkcije. Neodvojivi deo stasavanja generacije kojoj pripadam, a verujem i uzor mlađima koje nas nasleđuju", navodi se u telegramu saučešća ministra Dačića.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike