Saslušano šest osumnjičenih za nerede tokom „Evroprajda“

Svi osumnjičeni za izazivanje nereda tokom "Evroprajda" u subotu 17. septembra u Beogradu su na saslušanju negirali krivicu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da odredi pritvor trojici, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Za tri osobe ukinuto je rešenje o zadržavanju, jer nije postajao zakonski osnov za predlaganje pritvora.

Tužilaštvo je za M. M. i S. R. predložilo određivanje pritvora zbog opasnosti od bekstva i zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli da ponove ili učine novo krivično delo zbog njihove ranije osuđivanosti, dok je za V. V. predložen pritvor zbog načina izvršenja dela sa elementima nasilja koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

M. M. i V. V. se terete za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, dok se S. R. tereti za krivično delo nasilničko ponašanje.

Rešenjem je ukinuto zadržavanje u odnosu na B. T, M. M. i N. K. koji se terete za krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Tužilaštvo navodi da će u daljem toku postupka u odnosu na sva navedena lica ispitati svedoke policijske službenike, svedoke oštećene, očevice, prikupiti ostale materijalne dokaze, nakon čega će biti doneta odluka.

Tokom šetnje u okviru manifestacije "Evroprajd 2022", na ulicama Beograda bilo je angažovano oko 5.200 pripadnika MUP-a, uhapšena su 64 izgrednika, a povređeno je 13 pripadnika MUP-a.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike