Šarčević: Reforme obrazovanja vidljive i u malim sredima

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je prilikom posete Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Krnjevu, koja danas proslavlja 240 godina postojanja, rekao da je u prethodne tri godine obnovljeno i rekonstrisano oko 900 školskih objekata u Srbiji, u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade i drugim ministarstvima.

Ministar je rekao da „reforma obrazovanja, osim rekonstrukcije osnovnih i srednjih škola, obuhvata i izmenu planova i programa, obuku nastavnika, uvođenje jednosmenskog rada, kao i druge projekte koji se sprovode u cilju unapređivanja obrazovanja i vaspitanja na svim nivoima“, saopštilo je ministarstvo.

„Kvalitetno obrazovanje prisutno je svuda u Srbiji i dostupno svim đacima. Nastavnicima su omogućene obuke i usavršavanja. Osim toga, posebno me raduje što su rezultati reformi već sada vidljivi u manjim sredinama“, rekao je Šarčević, dodajući da je za reforme potrebno vreme, te da će rezultati biti još vidljiviji 2021. godine.

Ministar je obišao i OŠ „Radica Ranković“ u Lozoviku, u kojoj su u toku radovi na rekonstrukciji.

Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković naveo je da će lokalna samouprava nastaviti da prati reformske procese koji se sprovode i tim povodom se zahvalio ministru Šarčeviću na podršci u renoviranju škole, kao i za sve što je Ministarstvo uradilo na reformi obrazovanja.

„Vrednost radova na obnovi škole u Lozoviku je 20 miliona dinara, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je sredstva za opremanje osam kabineta“, rekao je Matković, dodajući da su u toku radovi na energetskoj efikasnosti škole.

Škola u Krnjevu je najstarija seoska škola u Srbiji, sa radom je počela 1779. godine.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike