Šapčanin krenuo peške za Beograd, traži susret sa Vučićem

Kiša ga nije sprečila da sa rancem, svom dokumentacijom i lekovima krene iz Jelenče. Nakon povrede na poslu 2014. amputirana mu je leva ruka, pet godina pokušava da sudski dokaže kolika je odgovornost bolnice.

Da se bori i trpi, kaže,  više ne može, zato je na put krenuo peške.

"Odlučio sam se zbog opstrukcije bolnice koja usporava suđenje i naplatu i dokaz da su oni napravili propust. Nigde nisam mogao da nađem pravdu, sva su vrata bila zatvorena, odlučio sam da idem kod predsednika Vučića da pokušam kod njega, nosim papire da pogleda", ističe Vlastimir Rudić iz Jelenče kod Šapca.

Krenuo je preko Obrenovca, jer auto-putem ne može. Ide levom stranom, poštuje propise. Ne krije da su ga stranačke kolege ubeđivale da odustane.

"Ne, sigurno neću odustati, čak ću sačekati gospodina predsednika i da se vrati ako treba iz Brisela, mesec dana, mesec dana biću ispred Predsedništva, muka me naterala, muka i nepravda", dodaje Rudić.

Do Beograda ima 80 kilometara, za dva sata desetinu je već prešao. Usput će se odmarati, kaže, mora četiri puta da primi insulin. Ugrađena su mu i četiri stenta.

Oženjen je i ima dve ćerke, porodica ga podržava.

Ni na koga nije ljut, ponajmanje na sudije.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар