Šainović: Pravo je vreme da Milošević dobije spomenik

Nekoliko aktuelnih i nekadašnjih funkcionera Socijalističke partije Srbije (SPS), kao i više stotina građana, posetilo je danas, na 12. godišnjicu smrti bivšeg predsednika Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića, njegov grob u Požarevcu.

Član Glavnog odbora SPS-a i haški osuđenik Nikola Šainović izjavio je u Požarevcu kako inicijativa za postavljanje spomenika Miloševiću u Beogradu nema nikakve veze sa relativno slabim izbornim rezultatima koje je ta stranka ostvarila na izborima u glavnom gradu, već sa činjenicom da se svet danas promenio.

Kako navode lokalni mediji, on je dodao da je ta incijativa, sa ovom istorijskom distancom, sasvim opravdana i da Miloševićev spomenik „već ima postojeće elemente“.

„Krupan spomenik je Dejtonski sporazum, zatim Rezolucija 1244 na kojoj i danas stoje osnove borbe za očuvanje našeg suvereniteta. Obeležje u gradu u formi ulice ili spomenika je samo nastavak tih spomenika“, rekao je Šainović.

Nekoliko stotina starih i novih pristalica i ljudi koji za sebe kažu da su poštovaoci lika i dela Slobodana Miloševića, okupilo se danas ispred njegove porodične kuće, gde su u kolonama odavali počast na grobu nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ i nekadašnjeg haškog optuženika.

Miloševićev grob je posetio i Milutin Mrkonjić, kao i ;nekadašnji funkcioner SPS-a Uroš Šuvaković.

Vence na grob postavile su delegacije SPS-a, pokreta „Sloboda“, Pokreta socijalista, Srpske radikalne stranke, kao i više drugih formalnih i neformalnih grupa čiji su članovi došli da obeleže 12 godina od smrti Slobodana Miloševića.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike