SAD najavljuju novi paket vojne pomoći Ukrajini; Restrikcije struje u Kijevu i nekoliko regiona

U Kijevu i osam regiona doći će do prekida u napajanju električnom energijom, objavljeno je na Telegram kanalu "Ukrenergo". 

Sjedinjene Države bi trebalo da objave novi paket vojne podrške Ukrajini u narednih nekoliko nedelja, rekao je Džejk Saliven, savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika Džoa Bajdena.

Ministarka finansija SAD Dženet Jelen izjavila je da bi neke sankcije Rusiji mogle da ostanu na snazi i nakon postizanja eventualnog mirovnog sporazuma Rusije i Ukrajine, prenosi Volstrit džornal. 

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da planira da tokom posete glavnom gradu Turkmenistana Ašhabadu početkom decembra razgovara sa liderima Azerbejdžana i Turkmenistana o uspostavljanju čvorišta za transport gasa u Turskoj.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da Zapad "militarizuje" jugoistočnu Aziju u pokušaju da obuzda ruske i kineske interese.

Gradonačelnik Hersona rekao je da je humanitarna situacija u tom gradu teška zbog nedostatka vode, lekova i hleba.

Ruske snage nastavljaju da utvrđuju linije na levoj obali Dnjepra. Situacija u operativnoj zoni Taurida i dalje je napeta, ali pod kontrolom ukrajinskih snaga.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike