SAD donirale skener i rendgen Vojno-medicinskom centru na Karaburmi

Od početka pandemije u vojnoj kovid bolnici Kraburma zbrinuto je više od 4.300 pacijenata, a svaki osmi je bio u jedinici intenzivne nege. U ovom trenutku imaju 30 pacijenata sa teškom kliničkom slikom.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i ambasador SAD Kristofer Hil prisustvovali su ceremoniji primopredaje medicinske opreme VMC Karaburma.

Kristofer Hil smatra da je važno da svaki roditelj koji šalje sina ili ćerku u vojsku zna da će njegovo dete imati najbolju moguću negu, te da je to je zaista tačno u Srbiji. 

"Ovo nije samo pitanje saradnje i tehničke opremljenosti, već i sposobnosti Srbije da upotrebi ovakvu opremu i da iskoristi da ona u potpunosti funkcioniše kako treba. Radujem se saradnji naše vojske sa Vojskom Srbije na svim nivoima, i mi imamo mnogo generala, ali rekao bih da je ‘Dženeral elektrik’ zaslužan za ovo", rekao je Hil. 

Ministar Stefanović se zahvalio se i ovom prilikom na podršci koju su SAD dali vojnom zdravstvu u Srbiju u poslednjih deset godina, jer su te investicije, naveo je, bile značajne i u tehnici i opremi, ali i u treningu naših ljudi. 

"Nadamo se kada kovid bude uskoro iza nas da će da će ovi dijagnostički uređaji biti začetak stvaranja vojne bolnice, sa punim kapacitetom, sa uređenjem koje planiramo i nabavkom novih uređaja", rekao je Stefanović. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike