Sa protesta u Kosovskoj Mitrovici upozoreno na nestašicu lekova

Na mirnom protestu protiv prištinskih taksi, ispred sedišta Euleksa, okupili su se predstavnici Udruženja penzionera opština sa severa Kosova i Metohije.

"Želim da probudim savest Evrope, pa i da na neki način, pozovem i kolege penzionere cele Evrope da se stave u našu situaciju i da vide da nam je sada najteže", kaže Miroslav Jasnić iz Udruženja penzionera Leposavića.

Dodaje da očekuje i njihovu  solidarnost i pomoć kako bi penzioneri na severu Kosova bili dostojni svojih penzionerskih godina.

"Oni, koji su gradili Kosovo i Metohiju zaslužuju, kako kažu, dostojanstven život, bez nestašica kakve su ovih dana u apotekama", ističe Jasnić.

Direktorka apoteke u Kosovskoj Mitrovici Ljiljana Delibašić upozorava da nedostaju gotovo sve grupe lekova.

"Što se tiče lekova koje nedostaju, to su, mogu slobodno reći  skoro sve grupe počev od antibiotika, analgetika, lekova u terapiji hipertenzije,  dijabetesa itd. Nedostaje bukvalno sve", navodi Delibašićeva.

Kako privatne apoteke ne primaju recepte, građanima preostaje da po lekove idu u Rašku.

Zbog uvedenih taksi, invalidska i toalenta kolica, kao i antidekubitni jastuci, donacija za Centar za baznu rehabilitaciju dece i mladih sa invaliditetom u Kosovskoj Mitrovici, još uvek su u Beogradu.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike