RTS: Srbija ne veruje „Danasu“

Redakcija „Danasa" je na delu pokazala zašto je smatraju „opozicionim tabloidom". 

„Danas" citira podatke iz istraživanja fondacije „Konrad Adenauer" u kome se kaže da 33 odsto građana Srbije veruje RTS-u, ali da samo 20 odsto veruje štampanim medijima.

„Urednici" (nažalost ovu reč moramo da stavimo pod navodnike) „Danasa" na ovim činjenicama zasnivaju naslov „Srbije ne veruje RTS-u", iako je jasno da građani Srbije mnogo više veruju svom javnom medijskom servisu nego opozicionom tabloidu i njegovoj provladinoj braći. 

Ako je iz ona dva podatka trebalo izvući naslov o tome kome Srbija ne veruje jedino je očigledno da bi u njemu morali da budu štampani mediji među kojima je i „Danas", kao i onlajn mediji kojima ne veruje 71,5 odsto građana.

U „Danasovom" tekstu jasno piše da 72,8 odsto ispitanika ne veruje štampanim medijima, a 64,8 javnim medijskim servisima. Dakle, manje se veruje „Danasu" nego RTS-u, ali to ne vidimo iz „Danasovog" naslova, odnosno obrade stvarnosti njegovih urednika.

I tačno je da 65 odsto ispitanika misli da politika ima uticaj na dva javna medijska servisa u Srbiji, ali u tekstu ne piše da to misli 88 odsto građana Bosne i Hercegovine za svoje javne servise, 83 odsto građana Hrvatske i 71 odsto građana Crne Gore. 

Toliko o objektivnosti, pravdoljubivosti, profesionalnosti, moralnosti…tabloidnog „Danasa".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike