RTS i UNICEF nastavljaju saradnju na zaštiti i promovisanju prava dece

Kako se navodi u saopštenju, javni servis godinama sarađuje sa UNICEF-om kroz različite programe na svojim kanalima, a još jedan potpis je samo potvrda nastavka takvog vida podrške.

"Drago nam je da će Radio-televizija Srbije kao javni servis i lider u medijskoj sferi nastaviti da skreće pažnju javnosti na probleme dece i adolescenata. Prvenstveno je reč o zdravlju dece, roditeljskom staranju, uticaju oboljevanja od kovida na decu i njihove roditelje, mentalnom zdravlju adolescenata, nasilju nad decom. Nadam se da će saradnja biti uspešna u tome da podstakne socijalno odgovorno ponašanje i aktivnosti medija u korist sve dece u Srbiji", izjavila je Dejana Kostadinova.

Deca i adolescenti, kao jedna od najranjivijih kategorija društva, suočavaju se sa mnogim problemima koji su još izraženiji u doba pandemije i zato su im pomoć i podrška neophodni.

UNICEF i RTS prepoznali su da je uloga medija u upoznavanju javnosti sa tim izazovima veliki korak ka njihovom rešavanju.

Šefica službe za odnose sa javnošću i korporativni imidž RTS Duška Vučinić kaže da je podrška Javnog servisa radu UNICEF-a veoma važna. "U godini velikog UNICEF-ovog jubileja, zadovoljstvo je biti partner i podrška njihovom radu na unapređenju prava dece i omladine u Srbiji. Zajednički smo napravili strategiju i sigurna sam da ćemo uspeti u ostvarivanju svih naših planiranih ciljeva", navela je Vučinićeva.

A ciljevi su, između ostalog, promovisanje prava deteta i UNICEF-ovog rada sa partnerima, ali i aktivnosti za prikupljanje sredstava za pomoć deci i adolescentima u Srbiji.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар