Romski centar traži reakciju nadležnih zbog navoda o postupanju policije prema dečaku u Brusu

Otac, jedini staratelj maloletnog dečaka, prijavio je juče oko 18 časova slučaj SOS službi romskog centra "Daje". O privođenju sina saznao je, kaže, od poznanika policajca tek kada mu je pružena pomoć u Hitnoj službi jer mu je tokom ispitivanja pozlilo.

"Kako se desilo, supruga mi priča pred tim policajcem, kako je Denis dobio udarac od policajca, stegao za vrat, pukla mu je dukserica. Svetlana je rekla: ‘Nemoj da mi maltretiraš dete. Dete mi je bolesno’", ispričao je Dragi Vasić, otac maloletnika.

Iz Romskog centra kažu da je osim roditelja po zakonu neophodno prisustvo stručnog lica.

"Mi članice Romskog centra za ženu i decu ‘Daje’ najteže osuđujemo ovakav događaj i zahtevamo da unutrašnja kontrola što pre ispita okolnosti koje su dovele do ovakvog događaja i utvrdi odgovornost za zloupotrebu službenog položaja nad maloletnim detetom", naglasila je Nada Đuričković iz Romskog centra "Daje".

 

Lekari Hitne pomoći tvrde da je dečaka policija sprovela u svesnom stanju. Bio je uznemiren i žalio se na bolove u vratu. Vidljivih povreda nije bilo. To je potvrdio i pedijatar školskog dispanzera koji je dečaka danas pregledao. S obzirom na okolnosti uputio ga je na laboratorijske analize.

"Da, dali smo izjavu mi, sad je supruga moja trenutno u Sudu, daje izjavu, s advokatom", potvrdio je Vasić da su podneli izjavu Osnovnom sudu. Takođe, potvrdio je i da će podneti krivičnu prijavu.

Maloletnik iz Brusa je, kako saznaje RTS iz pouzdanih izvora, priveden posle neodazivanja na pozive policije, a dovodi se u vezu s krađom oluka.

Osnovno tužilaštvo u Brusu istražuje slučaj postupanja u policijskoj stanici prema maloletnom licu i navode o njegovom maltretiranju. 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар