Rođena prva beba u novom porodilištu u Lazarevcu

Radojičić je čestitao porodici i timu lekara koji je pomogao da na svet dođe zdrava devojčica.

"Posebno mi je drago što je reč o trećem detetu u porodici lazić. Primeri poput ove porodice su veliki podstrek za Grad Beograd, da nastavimo da se trudimo,  jer sve što radimo u Beogradu ostaće naraštajima koji dolaze. Bez potomstva, nema budućnosti", rekao je Radojičić. 

Gradonačelnik je podsetio da grad vodi odgovornu demografsku politiku u skladu sa politikom Vlade Republike Srbije.

"Mislim da smo na dobrom putu, a u prilog tome govori i činjenica da je u Beogradu i Srbiji u prvih šest meseci ove godine rođeno više beba nego u istom periodu prošle godine", rekao je Radojičić. 

Pre samo sedam dana, Radojičić je otvorio porodilište u Lazarevcu zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i prvim potpredsedenikom Vlade RS i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, i tom prilikom je istakao da je postojanje vanbolničkog porodilišta u Lazarevcu od velike važnosti za ovu opštinu. 

Radojičić je tada podsetio da je nakon  55 godina ova ustanova smeštena u adekvatnu zgradu, sa izuzetno kvalitetnom opremom, poručivši da je u staroj zgradi, u kojoj se porodilište nalazilo, bilo manje od 300 porođaja godišnje, a da se nada da će u ovom novom biti znatno više.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike