Rod Stjuart napravio pometnju u direktnom TV programu – kritikovao zdravstveni sistem i konzervativce

Direktno telefonsko uključenje poznatog muzičara u emisiju "Skaj njuza" o krizi u britanskoj Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS) zajedno sa drugim građanima kojima je data mogućnost da govore u programu, izazvalo je pravu pometnju u javnosti.

Rod Stjuart je rekao da za "sve godine života nikada nije video tako loše stanje", preneo je Rojters.

Državna zdravstvena služba, donedavno ponos mnogih Britanaca, pod velikim je pritiskom. Uzrok su godine relativno nedovoljnog ulaganja i posledice pandemije kovida, što je podstaklo medicinske sestre i drugo osoblje da uđu u štrajk.

"Mislim da bi ova vlada trebalo da se povuče i prepusti priliku Laburističkoj partiji", rekao je 78-godišnji Stjuart, napominjući da je on lično dugo bio konzervativac.

Stjuart je takođe rekao da je "smešno" što se u sredu prijavio u praznu privatnu kliniku na zdravstveni pregled znajući da je bilo toliko drugih pacijenata koji su "umirali jer nemaju mogućnost da se pregledaju na skeneru".

Potom je ponudio da plati 10 ili 20 pregleda građanima i izrazio nadu da će drugi, koji to mogu da priušte, slediti njegov primer.

Nedavna istraživanja javnog mnjenja dala su laburistima veliku prednost u odnosu na konzervativce, posle godinu dana u kojima je stranka smenila dva premijera, a Britanci se borili s krizom i troškovima života.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike