Republikanci traže da se utvrdi da li je Bajdenov sin imao pristup tajnim dokumentima

Predstavnici Republikanaca u Odboru za pravosuđe Predstavničkog doma su u pismu sekretaru za pravosuđe Meriku Garlandu saopštili da je imenovanje Roberta Hura za specijalnog savetnika za slučaj poverljivih dokumenata pronađenih u privatnoj rezidenciji predsednika Džoa Bajdena – pokrenulo "osnovna pitanja nadzora".

Zatražili su svu relevantnu dokumentaciju i komunikaciju između Ministarstva pravde, FBI, Bela kuće i Bajdenovih advokata.

Takođe, predsednik Nadzornog odbora Predstavničkog doma Džejms Komer je u pismu Beloj kući postavio pitanje da li je Bajdenov sin, Hanter, imao pristup poverljivim dokumentima.

Pismo je poslato dan nakon što je Bajdenov pravni tim priznao da je u njegovoj kući u Delaveru pronašao poverljive dokumente koji se odnose na vreme kada je Bajden bio potpredsednik u administraciji Baraka Obame.

Zvaničnici Bele kuće i Ministarstva pravde nisu bili dostupni za komentar.

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer izjavila je juče da predsednik Bajden nije znao da se poverljivi dokumenti iz njegovih potpredsedničkih dana nalaze u kancelariji njegovog bivšeg instituta u Vašingtonu ili u kući u Vilmingtonu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike