Rekordna poseta Skadarliji na početku 2018.

Skadarlija je postala magnet za strane turiste i u potpunosti je opravdala titulu "Šampiona gostoljublja 2017 godine" za region jugoistočne Evrope i Mediterana, ističe se u saopštenju.

"Priznanje ‘Zlatna čaša gostoljublja’ došla je u pravo vreme i mnogo je doprinela stvaranju ‘Skadarlijskog brenda’ u ugostiteljstvu i turizmu regiona", rekao je presednik Društva Dragan Gligorijević.

Prema njegovim rečima, preporuka zadovoljnih gostiju i njihov povratak je najbolja reklama i garancija da će Skadarlija beležiti i u 2018. godini porast stranih i domaćih gostiju. posebno za vreme letnje turističke sezone.

Gligorijević je podsetio da od 1. februara predstoji rekonstrukcija skadarlijske kaldrme u drugoj i trećoj fazi radova.

"Imamo bogat kalendar turističkih manifestacija, a i ugostiteljsku ponudu obogatićemo novim specijalizovanim restoranima, od vegeterijanskog pa do dečijeg.

"Nadam se da ćemo u ovoj godini dobiti skadarlijsku turističku kuću sa muzejom i trenig centar za skadarlijske ugostitelje", istakao je Gligorijević.

Ocenio je da je današnja Skadarlija premala za Beograd i da bi trebalo da bude veća.

Gornji deo Skadarlije do Zetske je obična ulica sa visokim zgradama, ali i takva, sa kaldrmom, kafanicama, galerijom i bez automobila pokazuje da bilo koja ulica u centru Beograda može vratiti starogradski duh koji je tako potreban Beogradu, ističe se u saopštenju.

"Učinićemo sve da Skadarliji vratimo stari sjaj sa svojim prepoznatljivim simbolima, od skadarlijskog dobošara do skadarlijske gatare, prodavca šećerlema pa do putujućih muzičkih i glumačkih trupa duž cele Skadarske ulice", rekao je Gligorijević.

Podsetio je da je britanski Indipendent, u najnovijoj reportaži o Beogradu, pozvao čitaoce da 13. januara proslave Novu godinu po julijanskom kalendaru u srpskoj prestonici, i predložio im koje znamenitosti da obiđu, gde da jedu, piju, kupuju…

"Ako se po jutru dan poznaje, dobro je počela ova nova godina za turizam Beograda i Srbije. Skadarlija ovih dana je prepuna stranim gostima koji će u njoj dočekati 13. januora i našu Srpsku novu godinu", istakao je Gligorijević.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike