Reagovanja na saznanja o kriminalnoj grupi koja je imala za cilj ubistvo predsednika

Brnabićeva je rekla da je reč o organizovanoj kriminalnoj grupi ljudi iz okolnih zemalja, ali i iz EU.

"Sumnjam da je Radoje Zvicer na čelu organizacije. Država će učiniti svoj posao, obezbeđenje Aleksandra Vučića je pojačano. Sačuvaćemo mi predsednika", navela je premijerka. 

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je da informacije o planu da se izvede atentat na predsednika Vučića veoma ozbiljne i Srbija ih je dobila od jedne od država članica Evropske unije koja ima osnov za posedovanje takvih saznanja, o čemu u ovom trenutku ne može da da više informacija javnosti.

"Jasno je da bezbednost predsednika Republike nikada nije naivna stvar, te pogotovu sada ne mogu da razumem one koji, iako ne poseduju nijednu od ovih informacija, sa nipodaštavanjem govore o njima, ne razumevajući, da ne kažem nešto teže, koliko je ozbiljna pretnja po život Aleksandra Vučića", naveo je Stefanović.

Prema njegovim rečima, sve radnje koje preduzimaju državni organi na zaštiti bezbednosti i života predsednika sprovode ciljano i na najvišem profesionalnom nivou.

"Kao potpredsednik Vlade i ministar odbrane mogu da uverim javnost da će vojne službe bezbednosti i naša specijalna jedinica „Kobre" preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti da spreče bilo kakvo ugrožavanje predsednika Vučića i sasvim sam siguran da imaju dovoljno znanja i sposobnosti i da se radi o vrhunskim obaveštajcima i specijalcima", istakao je Stefanović.

Gradski odbor Beograda Srpske napredne stranke zahteva od nadležnih državnih organa da zaštite život predsednika, ali i da što hitnije reaguju povodom informacija u vezi sa spremanjem atentata na predsednika Srbije.

"Jasno je da organizovanim kriminalnim krugovima ne odgovara beskompromisna borba protiv kriminala, koju je inicirao upravo predsednik Vučić. Smeta kriminalcima, poput Zvicera, što je Srbija jaka i stabilna, smeta im što u našoj zemlji više nisu zaštićeni i što ih jaka Srbija, predvođena Aleksandrom Vučićem, tretira upravo onako kako zaslužuju-kao ozloglašene kriminalce", navodi GO u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Građani Srbije su svedoci svakodnevnih pokušaja da se destabilizuje Srbija, svedoci su da svima smeta Srbija koja jača i koja ide napred i zato pokušavaju da vrate Srbiju u prošlost, kažu naprednjaci i pručuju da je pristojna i moderna Srbija uz Aleksandra Vučića i da mu pruža bezrezervnu podršku u njegovoj borbi za Srbiju i sve njene građane.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je užasavajuća informacija koju je dobio MUP Srbije o postojanju operativnih saznanja da organizovana kriminala grupa ima za cilj ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nigde nije zabeleženo da mafija na tako gnusan način pokušava da se obračuna sa predsednikom države kao što se to već godinama radi prema Aleksandru Vučiću. Jasno je da raznim kriminalcima i članovima mafije smeta jaka Srbija, na čelu sa Vučićem, spremna i odlučna da se bori protiv organizovanih kriminalnih grupa", istakao je Dodik u izjavi za Srnu.

Kako je prenela RTRS, Dodik je kazao da takvim kriminalcima odgovara bezakonje, nasilje i urušena politička stabilnost u Srbiji i za to im veliku smetnju predstavlja Vučić koji to ne dozvoljava.

Ministar policije Aleksandar Vulin saopštio je prethodno da je MUP 14. januara dobio informaciju da je organizovana kriminalna grupa, na čijem je čelu vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, sa ciljem atentata predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike