Reagovanja na protest u Beogadu

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović, rekla je da su opozicioni političari na danšnjem protestu u Beogradu još jednom pokazali da nemaju ideje i politiku koju mogu da ponude građanima Srbije.

Kako je ocenila, suprotno onom što govore opozicioni lideri, Srbija je pokazala da je demokratska zemlja, u kojoj svako ima pravo da iskaže svoj politički stav.

"Građani su pokazali su da ne podržavaju nasilje i upadanje u institucije Obradovića i Đilasa, kao što su zvižducima Borisu Tadiću, stavili do znanja da ne žele političare koji su jednom već izgubili njihovo poverenje", istakla je Mihajlovićeva u svom saopštenju.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da je protest opozicije u centru Beograda pokazao potpuni debakl pred očima cele srpske i međunarodne javnosti.

"Osim uvreda i pretnji, ni danas niko nije mogao da čuje ništa o tome za šta se zalažu. Ideje nemaju, naroda nigde, očigledno nešto ne valja", naveo je Dačić.

"Ne valjaju lideri koji ih vode i, ako ih ne promene, i ovoliko malo ljudi za dugo najavljivan centralni protest opozicije biće najveći skup koji mogu da okupe", rekao je Dačić za Tanjug.

Vulin: Opasan poziv Trifunovića

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin rekao je da je lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović uvredama na račun Mađara, na protestu "Jedan od pet miliona", uputio opasan poziv na međunacionalnu mržnju.

"Zgađen sam uvredama koje je Trifunović uputio prema našim državljanima mađarske nacionalnosti. Predstavljati rođene državljane Srbije, Mađare, kao nekog ko je naseljen i ko je stranac, i ko je pretnja, uvreda je za sve ljude koji žive u Srbiji, ali i opasan poziv na međunacionalnu mržnju", naveo je Vulin.

Vulin je dodao da "zna da nijedan Srbin ne misli kao Trifunović".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike