Ratari nastavljaju protest, u Subotici traktorima dočekuju žetelačku povorku

Protest ratara u Novom Sadu ušao je u šesti dan.

Sinoć su barikade u Novom Sadu proširene, pa su traktori bili parkirani na Bulevaru Mihajla Pupina, na prilazu centru iz Jevrejske ulice, odnosno na raskrsnici kod Srpskog narodnog pozorišta.
 
Trenutno su prohodni Varadinski most i Jevrejska ulica, dok je Bulevar Mihajla Pupina zatvoren od Varadinskog mosta do raskrsnice sa Ulicom Modene i Žarka Zrenjanina. 

Deo mehanizacije, subotički ratari su sinoć preparkirali na parking prostor u ulici Matka Vukovića kroz koju će danas proći svečana povorka završne manifestacije žetelačkih svečanosti.

Inicijator protesta poljoprivrednika u Subotici Miroslav Matković kaže za RTS, da im je namera da ponovo skrenu pažnju na zahteve paora, a ne da ometaju povorku.

Na traktorima su istaknuti transparenti na kojima traže da se suša proglasi za elementarnu nepogodu, ukidanje obaveze plaćanja nadoknade za odvodnjavanje, da kupuju gorivo bez akciza, te veću cenu suncokreta.

Matković navodi da danas ne planiraju blokadu ulica tokom trajanja žetelačkih programa, ali ne isključuje tu aktivnost tokom večeri.

Danas se u Subotici održavaju završne svečanosti "Dužijance", manifestacije žetelaca koja obuhvata svečanu povorku učesnika kroz grad i kulturno-zabavne programe.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike