Raste prodaja automobila, koje modele građani Srbije najviše kupuju

Prošle godine, najviše vozila prodato je u aprilu, 4.258, što je rezultat dobro organizovanog Sajma automobila u Beogradu kada su, tradicionalno, kupci iskoristili velika sniženja. Najprodavanije su bili modeli "Škode", potom "Fijata", a na trećem mestu je "Reno".

Neprikosnoveni lider po prodaji lakih komercijalnih vozila, koja su kako se veruje, najbolji pokazatelj rasta privrede jedne zemlje, jeste "Fijat" sa 2.604 "profesionalca". "Fijat" će prvi ponuditi i električni kombi "dukato".

Igor Ševo iz "Fijat krajsler automobila" kaže da će električni "dukato" biti dostupan za testiranje novinarima već polovinom ove godine a prodaja se očekuje pred kraj 2020.

Brojni novi automobili koji su na naše tržište stigli skoro istovremeno kada i na najveća tržišta Evrope. Povoljni uslovi kupovine, brojni popusti i druge pogodnosti dali su rezultate, kažu u Asocijaciji automobilskih uvoznika.

"Ono što je dobro je to je da su uslovi finansiranja sve bolji i da se finansiske institucije udružuju sa prodavcima vozila kako bi kupci lakše došli do automobila", napominje Miloš Petrović iz udruženja uvoznika.

Na srpskom tržištu značajno je porasla i prodaja kamiona, tako da ih je u je u prvvih 11 meseci prošle godine prodato 1.450, 20-ak odsto više nego lane. Međutim, kamioni malo teže idu, jer nema dovoljno vozača, pa se prevoznici boje da kupe nove kamione koje nema ko da vozi.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike