Rašković Ivić: Megatrend je „Černobilj“ visokog obrazovanja

Sanda Rašković Ivić je konferenciju posvetila Megatrendu i stanju u visokom obrazovanju i podstila da je NS podneo krivičnu prijavu protiv vlasnika Miće Jovanovića zbog prevare.

Ona smatra da društvo i država treba da se obračunaju sa Megatrendom koga je nazvala "Černobilj" visokog obrazovanja i dodala je NS zatražio i da se Jovanoviću trajno oduzmu akreditacija, dovozola za rad i privremeno imovina stečena krivičnim delom.

Rašković Ivić je podsetila i "na prevaru i nepostojeći Megatrend International Expert Consortium Limited u Londonu" i pozvala ministra prosvete Mladena Šarčevića da kaže šta je sa dilomom ministra Stefanovića kao i 1.054 drugih iza kojih stoji taj konzorcijum.

 

Dodala je da ta stranka neće u petak prisustvovati zajedničkom sastanku sa predstavnicima EP i vlast i izrazila uverenje da će se SZS separatno videti sa predstavnicima Evrospkog parlamenta.

Ona tvrdi da vlast pokušava "strance da ubedi" da će unaprediti izborni proces, ali ističe da nema poverenja da će zakoni nešto promeniti za kratko vreme ako je na čelu grupe za sprovođenje poštenih i fer izbora, kako kaže "ministar unutrašnjih poslova koga tresu sve moguće afere".

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike