Rakić posetio bolnicu, paketi za porodilje

Goran Rakić je u izjavi novinarima rekao da se raduje što je prvog dana u 2016. godini, na mestu gde se rađa novi život, i istakao da su mališani koji su nada u bolju budućnost grada i najveći poklon roditeljima.

Čestitao je Novu godinu i poželeo im uspeh, sreću i zdravlje.

Ginekolog dr Milijana Milenković rekla je da u toku dana u porodilištu u Kosovskoj Mitrovici očekuju rođenje prve bebe u Novoj godini i podsetila da je u 2015. u ovom porodilištu svet ugledalo 689 beba.

Gradonačelnik Rakić obišao je i hiruško i dečje odeljenje gde je takođe podelio novogodišnje poklon pakete.

Zamenik direktora Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici dr Zlatan Elek rekao je da je ova ustanova 14. novembra prošle godine prerasla u KBC i da se nada da će ovaj centar biti u rangu ostalih kliničko bolničkih centara u Srbiji.

Elek je istakao da bi do kraja januara trebalo da dobiju dva 4D ultrazvučna aparata od kojih će jedan biti za potrebe ginekološkog odeljenja.

"Najviše problema u 2015. godini imali smo što se tiče dobavljanja lekova sa psihoaktivnim supstancama, prevashodno anestetika, ali i pored svih problema uspeli smo da na opštoj hirurgiji operišemo 750 pacijenata što je za četiri postova više nego 2014. godine", rekao je Elek.

U ovoj zdrastvenoj ustanovi, dodao je, nijednog momenta nije stao operativni program ni na jednom odeljenju i mitrovička bolnica je jedna od retkih u Srbiji u kojoj se ne čeka na ni jednu vrstu hiruške intervencije, odnosno radi se o bolnici u kojoj ne postoji lista zakazivanja operacija.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar